marți, 13 ianuarie 2009

Luna Decembrie

Luna decembrie, dupa cum bine stiti, este o luna mai speciala, poate cea mai speciala luna din an. In decembrie sunt Craciunul, Revelionul, concediul de iarna, vacanta si distractie la un loc "frate meleu". Mancarea e mancare, bautura nu lipseste, femei se gasesc. Ce vrei mai mult? Cam asa gandesc romanii. Romanii care nu se dau deloc in laturi de la mancat, baut....si...cam atat :)) Romanii gatesc de Craciun de parca ar fi sfarsitul lumii, de parca n-ar mai exista alta ocazie sa mananci. Fripturi, carnati, caltabos, sorici, salata beouf, toba, piftie, sarmale si cine draq mai stie cate alte feluri de mancare mai gatesc conationalii nostrii. Doar daca te gandesti un pic la ceea ce mananci in perioada asta, la cate excese culinare se supun romanii, ti se face rau. Noi mancam numai grasimi, carne si iar carne si daca astea nu ar fi de ajuns mai bagam si o maioneza cu muraturi (salata beouf) si pe langa toate astea mai intra si cateva dulciuri.De bautura nu ma leg, ca noi bem tot anul...nu ne afecteaza asta :))
Dupa sarbatori auzi numai discutii de genul: "Nu mai mananc carne toata viata", pai te cred si eu dupa ce ai halit un porc de 120kg.
Mai e la moda discutia despre ceea ce reprezinta Craciunul pentru tineri...pai nu reprezinta decat inca o ocazie de a se "distra", fiecare cum poate si cum vrea. E mult prea clar ca 90% dintre ei habar nu au ca de fapt de Craciun sarbatorim nasterea lui Iisus, e evident asta. Dar acum de ce sa lovim in ei daca habar nu au? asa sunt ei, astia tineri, prea prosti sau prea indiferenti. Nici parintii nu-si fac treaba, nici media nu-i informeaza despre asta....de fapt media doar dezinformeaza, daca stau sa ma gandesc. Craciunul nu vinde, decat manele, bulane, tate, emisiuni cu retarzi etc. Cum sa faca cineva o emisiune despre nasterea lui Iisus si sa aiba audienta? nu cred ca e posibil. Desi sunt foarte interesante toate materialele, fie ele documentare sau filme cu privire la acest subiect, chiar daca esti sau nu credincios. Eu unul nu sunt bisericos, credincios sau cum vreti voi sa-i spuneti. Eu am propria credinta, nu ma duc la biserica decat foarte rar si nu cred ca in asta consta de fapt credinta. Eu cred in Dumnezeu, dar in felul meu.
Mai e la moda si mersul la munte de sarbatori. "Unde ai fost frate de Craciun? La munte frate. Bv frate, foarte tare". E la moda muntele frate iarna....cum e la moda marea vara. Iarna la munte si vara la mare nu ai loc sa arunci un ac de tarani. Toti taranii din toate colturile lumii vin la munte. Toti handicapatii se duc pe partii, cu celofan, capac de wc, camera de la roata tractorului, in picioare ca JiJi, o multime de retarzi care lasa lantul si bratara lu' masa la amanet sa stea 2 zile la munte. N-ai loc pe partie de ei. Si da e vb de Valea Prahovei. Vrei sa schiezi? e cale lunga pana acolo....pai e slalom urias printre astia, printre cretini, trebuie sa feresti copii de 2-3 ani care nici nu stiu sa mearga bine dar pe care i-au adus parintii la munte, sa se laude la tanti Flori de la et.8 ca au fost ei la draq. Pe langa copii astia mai fereste-i si p-aia enumerati mai sus un pic. Si uite asa te umpli de nervi si iti strici ziua, week-endul, sau mai rau vacanta. Numai la noi vezi pe partii toate specimenele astea, handicapati d-astia care ne fac de ras prin lume. Mare parte din ei ii vezi si prin mall-uri in Bucuresti si sunt tot aia despre care am scris si intr-un post anterior.
Pe langa astia mai sunt si unii care merg in fiecare an de sarbatori la munte, jos palaria pentru ei dar care an de an isi cauta cate o cabana cat mai departe prin padure :))
E supraevaluata Valea Prahovei, din toate punctele de vedere si sper sa nu mai calc pe acolo prea curand. O sa ma duc cat mai departe, chiar daca o sa conduc 7-8 ore, macar sa fiu linistit, sa pot sa ma dau cu snowboard-ul linistit, sa pot sta la o cabana si sa beau un vin fiert la fel de linistit. Asta e o invitatie pentru voi sa-mi sugerati cateva posibile destinatii.
Un lucru e sigur, spiritul Craciunului s-a pierdut si s-a pierdut de cativa ani buni. Acum primeaza snobismul si imbecilitatea si nici macar una dintre ele n-are legatura cu aceasta sarbatoare.
Pacat ca ne batem joc de singurele lucruri care ar trebui sa ne tina cu picioarele pe pamant.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu