joi, 27 august 2009

Femei, relatii, pretentii

Daca tot nu am mai scris nimic mi-am propus sa revin in forta cu un subiect fierbinte si care de multe ori starneste controverse.
Am auzit de milioane de ori ca femeia este fiinta suprema, ea merita tratata ca o printesa, trebuie protejata, alintata, rasfatata, iubita neconditionat si multe altele. Dar barbatii cum merita tratati? ei se nasc cumva cu vreun dezavantaj clar in fata femeilor si trebuie sa isi petreaca toata viata pentru a recupera acest ecart? Eu nu cred.
La un moment dat se tot chinuiau "dansele" sa gaseasca o solutie pentru a fi egalitate intre sexe. Pai daca egalitate vreti, egalitate sa fie, dar nu cred ca puteti trece peste pretentiile astea infantile. De fapt femeile sunt niste fiinte neintelese (nici macar ele nu se pot intelege), schimbatoare (la fel cum floarea soarelui se roteste dupa razele solare), copilaroase (chiar daca au 30-40 ani) si extrem de pretentioase (chiar daca este vizibila inteligenta lor artificiala).
In orice domeniu atunci cand ai anumite cerinte trebuie sa oferi neaparat ceva pe masura. Intr-o relatie normala nu ar trebui sa fie la fel? Eu cred ca asa ar fi normal. Hai sa ne gandim un pic: vrei in club, la munte, la mare (numai in hoteluri de 7 stele), la cele mai fitoase terase, vrei cele mai tari haine din mall, si multe alte tampenii de genul asta. Dar tu, scumpete, ce oferi in schimb? Desigur multe vor afirma in genul :"Ass must be payed"! wow, pot sa ma duc la curve? macar alea se pricep....In fond si la urma urmei nu e mare diferenta intre una care si-o trage pentru o suma de bani si una care si-o trage cu tine doar ca sa o plimbi cu masina si o scoti in oras, nu? :))
Mai exista si unele care la inceputul unei relatii cer numai sacrificii. S-au dus dracu prietenii de o viata, gata nu mai iesi cu ei ca se supara printesa. Daca te suna cineva ea trebuie sa stie cine e. Vrea o gramada de cadouri, nu conteaza cu ce ocazie, ea le vrea. Florile trebuie sa o astepte la usa, altfel e botoasa toata seara. Daca Doamne Fereste te uiti dupa vreuna pe strada e scadal mare, orice faci nu prea e bine...Dar scumpa de ea are voie sa iasa cu prietenele, sa vorbeasca la telefon cu oricine fara sa iti spuna cine e la celalalt capat al firului, sa traga concluzii complet gresite, sa faca presupuneri, sa-si dea cu parerea despre fostele prietene, sa se scuze ca o doare capul cand ai chef de nebunii, sa nu aiba chef sa iasa ca se uita la nora pentru mama si din nou multe aletele. Ea insa are un avantaj: s-a nascut printesa. Ma-sa cand a fatat-o a infasurat-o in vesmant regal si i-a spus: "Mami tu esti un inger, esti speciala"! Si ea a crezut :)) Saracuta de ea nu stie ca orice mama crede despre copilul ei ca e special, unic si destept.
O femeie vrea de la un barbat doar cateva lucruri esentiale: Bani, bani si iarasi bani.
Vor sa ai o masina scumpa din care sa coboare ele cu piciorusele dezgolite pe Dorobanti. Vor sa le invidieze prietenele pentru "achizitia" senzationala. Nu conteaza daca partenerul nu stie sa lege doua fraze, nu conteaza ca mananca pastele cu paine la restaurantul de fite in care mergeti zi de zi, nu conteaza nimic, conteaza ca are bani.
Ele de ce nu pot face nimic intr-o relatie din placere, din dragoste, din pasiune? E un mister insa probabil multe vor sa scape din saracia in care traiesc in felul asta, altele vin din cine stie ce colt al tarii cu mentalitatea de provincie bine intiparita in minte: "Du-te mama la oras sa te mariti cu unu cu bani, nu fi fraiera ca mine sa muncesti!", altele se simt importante cand primesc toate astea pe tava. Nu inteleg insa lipsa asta de ambitie. Cum sa te injosesti in felul asta? Cum poti sa traiesti ca un parazit toata viata? De ce nu iti oferi prin propria munca toate satisfactiile astea? Eu n-as putea. M-as simti prost, umilit, jignit si inutil. Pe ele insa nu le mustra deloc constiinta, probabil nici nu au asa ceva.
Desigur nu toate sunt asa, sunt si destule exceptii, insa si exceptiile au pretentii si ar trebui si ele sa se gandeasca mai bine la urmatoarele intrebari: E vreun barbat dator pe lumea asta astfel incat sa iti satisfaca toate poftele? Cu ce esti mai presus decar restul femeilor de pe planeta astfel incat sa motivezi cumva ifosele astea? si ultima dar nu cea din urma: Ce oferi in schimbul fitelor si pretentiilor exagerate?
Pentru cele care nu se regasesc in acest post numai de bine, sunteti pe cale de disparitie, voi chiar sunteti speciale si meritati toate laudele din lume.

Un comentariu:

  1. ca tot sunt pozitiva in ultima vreme, am reflectat.....si am ajuns la concluzia ca un OM (de sex opus, desigur) ma place si ma iubeste asa cum sunt. Gagicilor, la un moment dat frumusetea voastra paleste...ar trebui sa profitati de iubire si sa il vrajiti pe cel care va iubeste inapoi prin frumusete...iar mai tarziu, cand va apar riduri, sa aveti cu cine rade de cele mai siropoase si frumoase momente.
    iar la faza cu: ''u x,y,z,w,q,f,d,a,f...numai iesi ca asa vreau eu''...mi se pare cea idioata faza posibila. Am pierdut multi prieteni asa...si pt ce?......mi-a placut postul laurica ;)..tare

    RăspundețiȘtergere