miercuri, 25 februarie 2009

Rade ciob de oala sparta

Este deja extrem de evident ca suntem vanati. Suntem vanati de o natie de macaronari spurcati. Vor sa ne izoleze de parca am fi bolnavi de lepra sau de o alta boala care se poate raspandi rapid. Vor sa dea un exemplu si din cauza asta lovesc in noi. Lovesc insa exact acolo unde nu trebuie, pentru ca suntem balcanici si avem curajul necesar si puterea sa ripostam. Nu trebuie sa ne lasam calcati in picioare.
Suntem subiectul preferat al italienilor. S-au gasit sa ne puna la zid tocmai ei, tocmai ei care au inventat Mafia si care au dezvoltat coruptia la nivel inalt peste limite, mult peste orice limita. Ne judeca o rasa de oameni care nu au nimic in comun cu ospitalitatea, care stiu doar sa judece si sa arate cu degetul. Sunt genul de oameni preocupati de cei din jur doar pentru a gasi un motiv de critica si batjocora. Sunt patrioti, isi iubesc tara mai mult decat orice, insa de multe ori patriotismul asta este exagerat. Ar trebui intai sa mai invete un pic de geografie, sa invete cate o limba straina si sa-si mai tina gura aia de mahalagii consacrati. Toate filmele la italieni sunt titrate si nu subtitrate...de ce oare? pentru ca sunt oligofreni? pentru ca nu stiu sa citeasca? cum kkt sa te uiti la un film fara sa auzi vocile reale ale actorilor? e jenant. Sunt deranjat de faptul ca ei ne catalogheaza drept criminali si violatori in serie, uitand complet de perioada de gratie Cosa Nostra si de toate crimele oribile pe care le-au indurat ani la randul. Esista un proberb care din nou se dovedeste a fi cat se poate de real: HOTUL STRIGA DUPA HOT!!!!
Nu e nimeni de acord cu toate ilegalitatile din Italia in care sunt implicati romani, insa de aici si pana la a cere expulzarea tuturor romanilor de acolo este cale extrem de lunga. Ei practic ironizeaza si jignesc o tara intreaga. Organizeaza mitinguri si manifestatii publice, emisiuni televizate defaimatoare la adresa romanilor. E deranjant sa vezi cum oligofrenii astia ne asociaza pe noi romanii cu tiganii aia primitivi care locuiesc, legal sau nu, pe teritoriul italian si care colac peste pupaza mai se tin si de prostii. Sa-i expulzeze p-aia, sa-i spanzure, sa-i omoare cu pietre, sa faca ce vor cu ei, dar sa faca diferenta intre romani si tigani.
Se discuta despre scoaterea Italiei din spatiul Schengen, sau despre introducerea vizei sau macar a pasapoartelor, vor practic sa poate deosebi un roman de un alt cetatean. Sa ne puna mai bine un semn in frunte, o tinta eventual. E incredibil sa auzi discutii despre astfel de idiotenii. In primul rand ca asta ar insemna discriminare si rasism, iar acestea se pedepsesc aspru in lumea moderna. De aici rezulta lipsa de materie cenusie din capul macaronarilor si implicit incapabilitatea lor de a solutiona o problema evidenta.
Mai grav este ca ei ne acuza pe noi pentru o crima, un viol sau un furt, infractiuni pe care ei le savarseau in SUA cu mult timp inainte ca un roman sa fi calcat in Italia.
Ma mira faptul ca ei uita repede toate infractiunile comise de cetateni italieni in toata lumea, de toti oamenii politici ucisi de mafia lor renumita, de toate femeile care au trebuit sa-si creasca singure copii din cauza lor. E frustrant sa vezi cum uita atat de repede istoria lor neagra si plina de sange nevinonat si sa iei parte neputincios la aceste initiativa penibila de scoatere in evidenta a rautatilor facute de romani.
N-am o parere tocmai buna despre romani sau despre Romania, insa ma doare sa vad ca numai, repet, numai de noi se leaga. E deja prea mult, mult prea mult, mai ales ca in Italia e binecunoscuta mafia albaneza, cotata pe locul secund dupa cea locala. De ce nu se varsa asa multa cerneala pe tema asta? De ce nu se cere expulzarea lor? De ce nu se ia nicio masura impotriva lor?
In Italia, care apropo este o tara extrem de frumoasa, traiesc o gramada de straini. Marocanii si tunisienii sunt renumiti pentru crimele oribile pe care le fac des, pentru prostitutie si trafic de droguri si totusi nu se aude nimic despre luarea vreunei masuri impotriva lor.
E deranjant sa vezi cum din cauza unor nenorociti de tigani au de suferit foarte multi oameni complet nevinovati, ma refer la doctori, la cei cu functii de conducere in marile companii Italiene, la ingineri si la toti cei care lucreaza legal acolo sau care se duc ca simpli turisti. De ce nu scriu nimic despre acesti oameni care contribuie, mai mult sau mai putin, la dezvoltarea si prosperitatea statului italian? Pentru ca sunt ipocriti.
Este inadmisibil ca in 2009 sa se adopte o gandire atat de inapoiata si de primitiva ca cea a italienilor, o gandire care nu provoaca decat scandal si care nu ajuta la solutionarea problemei, pentru ca da sunt de acord ca avem de a face cu o problema destul de grava.
De ce nu invata de la spaniolo, greci, francezi, austrieci, germani sau englezi? de ce nu urmeaza exemplul lor? pentru ca si la ei au fost probleme si ei nu au facut atat scandal ca idiotii astia de mancatori inraiti de paste! E simplu, sunt mult prea idioti si prea lipsiti de diplomatie si din pacate toate tarile alea de mai sus sunt la un nivel mult prea inalt ca sa poata sa faca acelasi lucru.
Va prezint un mic studiu prezentat de un jurnalis italian de la o publicatie de prestigiu (Il Giornale): dintr-un total de 200 de infractiuni savarsite de strainii din Roma, mai putin de 6% sunt facute de romani. Si atunci despre ce draq tot discuta ei aici? Pentru ce fac atata scandal?
Cu restul de 94% de ce nu se lupta? mie mi se pare de tot rahatul. Insa acestei rase de devoratori de pizza ii place sa exagereze si exact asta fac ei cel mai bine.
Inchei prin a afirma ca imi place Italia ca tara extrem de mult si ma voi intoarce acolo oricand cu placere, insa nu imi plac absolut deloc italienii, ii detest, mi se par stupizi si extrem de falsi.

Un comentariu:

  1. E oribil ca o tara cu atata istorie si cu o limba frumoasa sa nu isi vada de treaba ei.Cei drept tiganii si nu rromii (pt ca termenul de rrom este o fitza,vb lui Vadim) au facut ce stiu ei mai bine sa faca: sa puta,sa minta,sa fure,sa violeze s.a.m.d, dar ai dreptate,italienii chiar uita cata mafie exista in spatele monumentelor si istoriei.Pacat.

    RăspundețiȘtergere