sâmbătă, 27 februarie 2010

Life tycoon

Marea mea dilema este sa aflu ce se ascunde dupa viata asta uneori plictisitoare, alteori si mai plcitisitoare. Ma inspaimanta gandul ca cineva ne poate schimba destinul sau ne poate dirija dupa bunu-i plac. Sunt intrebari care ma framanta de mult timp si pentru care, din pacate, nu am raspunsuri momentan.
De multe ori ma intreb care este rostul nostru pe aceasta planeta, pentru ce am fost creati, daca am fost creati si ma sperii cand ma gandesc ca viata asta poate fi doar un joc. De fapt daca ma gandesc bine nu sunt speriat ci mai degraba indignat ca nu am gasit inca niciun "cheat code" care sa ma ajute sa trec la nivelul urmator :)
Curiozitatea mea atinge cote maxime atunci cand incerc sa aflu motivul existentei oamenilor pe Terra.
Si acum sa ne gandim logic si analizam pas cu pas, insa nu foarte detaliat, viata unui om normal.
Vom trece foarte rapid peste prima etapa din viata, nasterea, oricum cred ca stiti deja ca barza nu are nici macar o legatura cu asta :))
Ajungi undeva la varsta de 3-4 ani, poate mergi la gradinita, socializezi cu alti copii, iti faci un program de somn, de masa, de joaca etc.
Apoi mai cresti putin si mergi la scoala. Esti in clasa I, primul examen mai serios la care esti supus. Inveti sa faci bastonase si alte chestii de care nu-mi mai aduc aminte acum...
Trece timpul si migrezi dintr-o clasa in alta, evoluezi, iti dezvolti si alte aptitudini, poate o limba straina sau poate esti suficient de redus astfel incat sa ramai repetent :))
Ajungem la clasa a 8-a, incepi sa iti observi colegele care se dezvolta, unele armonios, altele deloc placut, altele pur si simplu deloc :)) urmeaza capacitatea, primul obstacol in calea savantului in devenire.
Liceul este cea mai frumoasa perioada, acolo schimbam foaia. Incepi sa chiulesti de la ore, incepi sa devii glumet, incepi sa vezi viata cu alti ochi, incep petrecerile, incepe cu adevarat goana dupa fuste (sau dupa pantaloni...), incepe sa iti placa sportul, pauza e materia ta preferata :))
Anii de liceu, vorba cantecului, sunt de povestit nepotilor, asta doar daca nu cumva erai ala care nu chiulea si din cauza caruia ne certa dirigu' pe toti (mare idiot).
Trece si liceul si se presupune ca urmeaza o facultate. In facultate se schimba radical situatia, incepi sa observi ca e nevoie sa te zbati un pic pentru a absolvi. Examenele sunt din ce in ce mai grele, colegii nu-ti mai sunt asa apropiati ca in liceu, profesorii nici atat, pe secretara o doare in cot de tine. Insa tu nu cedezi, inveti, mai si copiezi, faci pe dracu in patru si termini. Felicitari! dar stai ca nu ai realizat nimic inca...
A venit timpul sa iti cauti un loc de munca pentru ca vrei sa fi independent, vrei sa iti cumperi diverse, vrei sa iti achiti propriile facturi, vrei bani.
Vei continua sa lucrezi pana cand o sa fi suficient de batran sa nu o mai poti face, pana cand o sa iesi la pensie. Pensionar fiind ce optiuni ai? table prin parc cu alti batrani, plimbari interminabile in jurul blocului si alte activitati aparent plicitisitoare.
Viata este un joc, un tycoon, pe care insa il controlezi in mica masura. Esti ca un pion pe o tabla de sah, insa cu putin noroc si cu multa pricepere poti ajunge o piesa mult mai importanta, o tura, un rege...poate un nebun :))


4 comentarii:

  1. E clar...imbatranesti, te apuca nostalgia...:))))

    RăspundețiȘtergere
  2. ma apuca multe pe mine, dar pe rand :))nostalgia e doar una dintre ele...si clar cred ca imbatranesc :))

    RăspundețiȘtergere
  3. ete si cu tine , nu imbatranesti, te maturizezi part II :D, treci la next level al vietii, dar ma bucur ca nu sunt singura nebuna care isi pune astfel de ''probleme'' si intrebari, incepusem sa cred ca sunt singura ;;)
    Las', face bine la psihic sa iti pui intrebari,te apuca o data, treci peste, si iti mai aduci aminte de ele...alta data :D

    RăspundețiȘtergere
  4. ma bucur ca ma faci nebun :))) si ma bucur ca nu sunt singur, si ma bucur aiurea cred :)))

    RăspundețiȘtergere